Snel en gemakkelijk pizzadeeg [1 uur]

Dit is ons gemakkelijke pizzadeeg van 1 uur. Voor wanneer jij Krijg spontaan zin in een heerlijke pizza.
Quick and easy pizza dough [1 hour]

Soms krijg je gewoon zin in een heerlijke pizza. En dan is het heerlijk om snel en zonder gedoe zelf iets te kunnen maken.

Dit is ons gemakkelijke pizzadeeg van 1 uur. Precies voor als je spontaan trek krijgt in pizza.

Laten we beginnen...

Tips

Voordat u begint met het maken van het deeg, moet u de Baking Steel (of uw pizzasteen) in de oven plaatsen en deze op maximale temperatuur zetten.

Om je deeg sneller te laten rijzen, voeg je citroensap of azijn en een beetje meer gist toe dan je normaal zou doen.

Ingrediënten

  • 2 dl water (20 graden C)
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 10 gram gist (twee grote erwten groot)
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 5 eetlepels olijfolie (of andere plantaardige olie)

Methode

  1. Los de gist op in het water van 20 graden C.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  3. Kneed het deeg totdat het uit de kom komt (de kneedtijd is afhankelijk van het soort bloem).
  4. Laat het deeg vervolgens 15 minuten warm rijzen.
  5. Maak één hand nat en "draai" het deeg in de kom. Graaf tussen het deeg en de kom zodat het deeg de kom weer loslaat.
  6. Laat het pizzadeeg nog eens 15 minuten rijzen.
  7. Strooi bloem op tafel en giet het deeg op tafel.
  8. Verdeel het deeg in twee balletjes, strooi er wat bloem over en "rek" ze omhoog. Laat de balletjes 30 minuten warm en afgedekt rijzen.
  9. Nu is je pizzadeeg klaar om gevormd / uitgerekt te worden. De "Ikea-methode" is echt goed voor dit deeg.

De IKEA-methode

Waarom komt IKEA tussenbeide?

Dat hoeft niet per se, maar de Zweedse meubelgigant verkoopt toevallig een kom die perfect is gebleken voor het vormen van pizza's.

Hun serveerschaal " Blanda Blank " van roestvrij staal, die omgekeerd de ideale hulp is als het gaat om het dun en rond maken van de pizza.

Je neemt eenvoudig je kant-en-klare pizzadeeg, strooit bloem over zowel het deeg als de kom, en begint dan het pizzadeeg over de kom te trekken/drukken. Het resultaat is een dunne ronde pizza.

Nu is het jouw beurt

Dat is gemakkelijk, nietwaar? Voor je het weet geniet je van een lekkere zelfgemaakte pizza.

We horen graag uw mening en als u vragen heeft, aarzel dan niet om commentaar te geven of te schrijven.

Heb je dit recept geprobeerd? Schrijf een reactie of stuur ons een foto van je meesterwerk.

Veel bakplezier!

1 comments

Arnold Vogl @ Tue, Nov 16, 21

This is a whery good recepe

Snelle verzending

Bestel voor 14.00 uur en wij verzenden je pakket dezelfde dag nog!

Veilig winkelen

Marktleidende kassabeveiliging - jaarlijks worden 15.000 bestellingen afgehandeld!

Extreem tevreden klanten

8 van de 10 verkopen komen voort uit mond-tot-mondreclame
Mastercard Visa iDEAL Bancontact SOFORT