Alles wat je wilt weten over pizza

Je houdt van pizza. Je wilt meer weten of geïnspireerd worden. Wij houden ook van pizza. Op deze pagina beantwoorden we vragen, geven we feiten en inspiratie. Lees verder en word een expert op het gebied van pizza's.

De Pizza Steel-producten

Waarom geen roestvrij staal?

Roestvrij staal is in principe niet roestvrij. Als je roestvrij staal schoonmaakt met een niet-roestvrij metaal, of krast met een niet-roestvrij materiaal, kan het roestvrij staal gaan roesten.

Roestvast staal bereikt zijn bescherming tegen roest door chroom aan het staal toe te voegen. De concentratie chroom is het grootst aan het oppervlak, wat helaas het vermogen van het staal om energie/warmte te geleiden aanzienlijk vermindert. Vooral bij de ‘lage’ temperaturen treffen we aan in een typische bakoven. Eigenlijk moet je boven de 1000 graden komen voordat zowel RVS als gewoon staal geleidt.

Zoals u in de grafiek kunt zien, is staal veel beter in het geleiden van warmte bij de temperaturen die u in uw bakoven kunt bereiken (doorgaans 250-275 graden).

Als je de Baking Steel droog bewaart en af ​​en toe een nieuw laagje olie geeft, heb je geen last van roest.

Welke pizza heeft de laagste calorieën?

De Pizza Prosciutto (hampizza) is waarschijnlijk degene met de laagste hoeveelheid calorieën. Met 100 gram levert het je ongeveer 223,7 calorieën op. En dit plaatste deze pizza aan de onderkant van de calorieschaal. Een hele hampizza van 350 gram bevat nog zo’n 783 calorieën.

Welke pizza is het gezondst?

Dat hangt ervan af. En het heeft veel te maken met de ingrediënten en vooral de toppings.

De gezondste pizza maak je waarschijnlijk zelf, als je ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt en rekening houdt met de hoeveelheid vette toppings.

Snelle tips voor het maken van een gezondere pizza.

Gebruik:

  • een dunne bodem
  • gebruik biologische ingrediënten
  • gebruik meer groenten
  • kies voor mager vleesbeleg.

Een leuke bijkomstigheid is om de pizza te eten met een kant (of bovenop) kwark.

Als u een diepvriespizza bestelt of maakt, kunt u veel van hetzelfde doen. Voeg groenten toe, verwijder (verminder) een deel van de vette toppings. Voeg cottage cheese bovenop of aan de zijkant toe.

Hoe maak je een pizzaoven?

In plaats van je eigen pizzaoven te maken of een speciale pizzaoven aan te schaffen, denken wij natuurlijk dat het het gemakkelijkst en meest praktisch is om je huidige thuisoven te gaan gebruiken en deze te veranderen naar een pizzaoven met ons bakstaal.

Dezelfde geweldige restaurantachtige resultaten en het staal neemt bijna geen ruimte in beslag en is gemakkelijk en praktisch op te bergen samen met uw andere bakplaten.

Hoeveel graden pizzaoven?

De meeste commerciële pizzaovens koken op temperaturen variërend van 700 tot 800 graden. Als je thuis pizza maakt met ons staal, moet je waarschijnlijk koken op de maximale temperatuur van je oven, variërend tussen 450 en 500 graden.

Snelle verzending

Bestel voor 14.00 uur en wij verzenden je pakket dezelfde dag nog!

Veilig winkelen

Marktleidende kassabeveiliging - jaarlijks worden 15.000 bestellingen afgehandeld!

Extreem tevreden klanten

8 van de 10 verkopen komen voort uit mond-tot-mondreclame
Mastercard Visa iDEAL Bancontact SOFORT